AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör, Alaplı’nın gelişimi adına sürekli çalıştıklarını belirterek, “Alaplı’nın her noktasında ilçenin geleceği adına Milletvekilimiz Sayın Saffet Bozkurt’un desteği ile çok önemli calışmalar yapıyoruz. İlçemizi şantiyeye çevirdik. Biz reklam peşinde değiliz. “dedi.
“SU BASKINLARI ARTIK YAŞANMAYACAK”
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Güngör, yapımı devam eden Alaplı Çayı ağzına mahmuz yapımının ana çalışmalarına başlandığını belirterek, “Bu proje, Alaplı’nın geleceği açısından çok önemli. Bu projenin tamamlanmasıyla artık su baskınları yaşanmayacak, ilçe sular altında kalmayacak. Alaplı büyük bir riskten kurtulmuş olacak. Aynı zamanda, kod farkından dolayı deniz ve çay suyu arasinda karşılıklı su akışı olacak ve bu akış hem çayın temizlenmesini hem de derenin kokudan arındırılmasını sağlayacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın olmak üzere velillerimiz ve bürokratlarımızın desteğiyle artık Alaplı’nın sular altında kalma gibi bir derdi olmayacak. Bu soruna kalıcı bir çözüm bulmuş olacağız. Alaplı Çayı ile ilgili daha kapsamlı projelerimiz de olacak. Biz hayal satmaya çalışmıyoruz. Büyük hedeflerimiz var. Yapabileceğimiz projelerin çalışmasını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İLÇEMİZİ ŞANTİYEYE ÇEVIRDİK”
İlçe tarihinin en büyük yatırımlarının bu dönemde alındığını anlatan Güngör, ” Alaplı’yı şantiyeye çevirdik. Bir çok noktada eş zamanlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. İlce merkezindeki Kültür Merkezi ilçemize değer katacak. Hem de, bizim kültürel anlamdaki çalışmalarımıza destek verecek. İlçemizin sosya ekonomik yapısını, sosyo kültürel yapısını da geliştirmek zorundayız. Bu yönüyle bu proje ilcemiz açısından çok önemli. Geçmişimizi geleceğimize bağlayan bir proje olacak. Sayın milletvekillerimiz sağolsunlar, bizim her talebimize karşılık veriyorlar. Her anlamda destekleyip, bizlere yardımcı oluyorlar.” şeklinde konuştu.
“HASTANE TAMAMLANMAK ÜZERE”
Alaplı Devlet Hastanesi yeni binasının tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Güngör, “Bir takım sıkıntılar ve bundan kaynaklı gecikmeler oldu. Bugün geldiğimiz noktada hastanenin hiçbir eksiği kalmadı. Fiziki olarak tamamlandı, demirbaş alımına başlandı. Ekim ayı gibi hastanemiz test süreçlerinin tamamlanmasının ardindan hizmet vermeye başlayacak. Mevcuttur kullandığımız binaların da yenilenerek yine hastane bünyesinde kullanılması için hazırlıklarımız var.” dedi.
2 YIL İÇERİSİNDE İNŞALLAH KALİTELİ SU İÇECEĞİZ
Alaplı’nın içme suyu projesiyle ilgili büyük çaba sarf ettiklerini hatırlatan Güngör, ” Çağımızın en önemli sorunu su. İnşallah iki yıl içerisinde ilçe halkımızı marketten aldığımız damacana sularından çok daha kaliteli doğal suyla buluşturacağız. İsale hattı ve artırmayla ilgili süreçler tamamlandı.” ifadelerini kullandı.

