8 FARKLI NOKTADA BÜYÜK YATIRIM VAR. SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A. TAMAM YOLLAR KÖTÜ AMA 30 YILLIK GAZETECİYİM ALAPLI’DA BUGÜNE KADAR AYNI ANDA BU KADAR YATIRIM YAPILDIĞINI GÖRMEDİM.
Geçen yazımda Alaplı yollarının içler acısı halini dile getirdik. Ama sezarın hakkı sezer’a misali yapılan olumlu, güzel çalışmaları da, yatırımları da dile getirmeden olmaz.
Açıkçası Alaplı üst yönetimi açısından güzel bir uyum var buda birlik ve beraberliğe yansıyor.
JET HIZIYLA GEÇİYOR.
Nitekim bu da Alaplı kazanımı olarak görüyoruz. Özellikle belediye merkezi hükümetin ilçeye yapacağı yatırımlar konusunda Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e yaptığı dolayısıyla Belediyeye yaptığı imar yada diğer hizmetler belediyeden jet hızıyla geçiyor. Bunu Eski Alaplı Ahmet Zeki İlkokulunu, kültür sarayına dönüşmesi noktasında gördük. Belediye bu konularda her türlü kolaylığı gösteriyor.
Alaplı’nın yiğit bir evladı var Ankara’da, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Av. Altan Güngör ve teşkilatın uyumlu Alaplı’nın yedi- sekiz farklı noktasında merkezi hükümetimiz adeta yatırım hamlesine dönüştü.
ESKİ SİYASETÇİLER KIZACAK AMA
Açık ve net konuşacağım. Şimdi hizmetleri sıralayacağım..
Alaplı Devlet Hastanesi inşaatıyla, Kültür sarayı ile 24 derslik Ahmet Zeki Atalay ilkokulu inşaatıyla, dere ıslahı ve mendireği ile Alaplı- Kasımlı karayolu asfaltıyla, emniyet müdürlüğü hizmet binası inşaatıyla, Alaplı OSB’deki sıçramayla, Hasanballı barajı ile Alaplı’yı adeta inşaat şantiye alanına döndü. Ben 30 yıllık Gazeteciyim aynı anda bu kadar yatırımın bir arada, bu kadar hızlı, aynı anda yapıldığını ne gördüm, nede duydum.
Eski siyaset yapan ağabeylerimiz kırılacak, Onların da Alaplı’ya güzel hizmetleri oldu ama gerçek bu.
ALAPLI’NIN YİĞİT EVLADI…
Buda kuşkusuz Alaplı’nın Ankara’daki Yiğit evladının yanı sıra Milletvekili Bozkurt’un, İlçe Başkanı Göngör’ün ve bu teşkilatla birlikte Ankara yollarını aşındıran Belediye Başkanı Tekin’in uyumu görmezden gelinemez. Tabi ki Alaplı Kaymakam Selçuk Köksal’ında gerek belediye gerekse merkezi hükümet arasında kurduğu güçlü bağın, halka bütünleştirmesinin etkisi de yok sayılmaz. Sivil toplum örgütleri oda Başkanları Selçuk Oktay’ın, Muharrem Gelgeç’in Kemal Çam’ın, Şeref Türkoğlu’nun tecrübe ve birikimleri, diğer dernek ve kurum ve kuruluşların ahengi ilçede farklı bir havanın esmesine sebep oluyor.
POSBIYIK’IN O SÖZLERİ AKLIMA GELDİ.
Yalnız, Alaplı Belediyesi ve diğer belediyeler şuanda SGK ve ağır ekonomik şartlar sebebiyle bekledikleri ve istedikleri hizmetleri verme konusunda sıkıntılar yaşasa da, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın geçen yıl söylediği gibi, “Bu Cumhurbaşkanlığı genelgesinden sonra Belediyeler için maaş ödemek, çöp toplamak başarı sayılacak” sözünü doğrular niteliğinde açıkçası…
SIRADA YAPILMASI GEREKEN HİZMETLER…
Son olarak Alaplı’da dediğimiz gibi 4 yıllık Fakülte yada bölüm açılması, en azından yarı olimpik yüzme havuzu, yolların asfaltlanması, Gümeli’nin turizme açılması ve ikinci OSB’nin kurulması sırada bekleyen hizmetler olarak gerçekleştirilmesini arzuladığımız yatırımlar arasındadır. Bu da dipnot olarak eklemeden geçemeyeceğim.