Zaman zaman siyasette varlığını sürdürmeye çalışan AK Parti Zonguldak Eski Milletvekili Ercan Candan denildiğinde benim bir çırpıda aklıma gelen 14 şey…
-BİR: Kdz. Ereğli, Devrek yol ayrımında bulunan köprülü kavşağa yönelik olarak ucube benzetmesi yapanların eleştirilere yönelik olarak “ Beğenmeyen bu köprüden geçmesin.” türü söylemlerle ortaya koyduğu umarsız tavır…
-İKİ: Vekilliği döneminde kendisini telefonla arayan bazı vatandaşlara yönelik olarak sarf ettiği “Benim numaramı nereden buldun, sana kim verdi? “şeklindeki sözleri ile adeta siyasetçi değil, ünlü film ve reklam yıldızı edalarıyla salvoları…
-ÜÇ: Mecliste kendisini ziyaret eden ve meclis lokantasında beraber yemek yediği kalabalık Muhtarlara ödettiği hesap…
-DÖRT: Vekil olmasının hemen ardından, basit bir sorunun çözümü için kendisini arayan vatandaşa, “Henüz ben yemin edip Milletvekili olmadım” söylemiyle meseleyi çözemeyeceğini açıklamaya çalışması…
-BEŞ: En ufak bir eleştiri ve olumsuzluk karşısında muhatabına “seni sevmiyorum” kelimesini en sert şekilde söylemesi ve vekilliğimi de mal olsa diyerek başlayan cümleleri…
-ALTI: Tabanı kalın yüksek ayakkabılarla, boyunu olduğundan yüksek gösterme gayretleri…
-YEDİ: Kendisi ile farklı düşünenlerle giriştiği amansız mücadele.
-SEKİZ- Sıkı Ercan Candan’cılar ile bitmek tükenmek bilmez tartışmalara girişen ahali…
-DOKUZ: Vatandaşlara hitaben; “Sizin burada elinize diken batsa, benim Ankara’da çivi batar.” şeklinde iç konuşmaları
-ON: Vekilliği döneminde Ereğli’nin çoğu köşesinde, “Ereğli Belediyesini Candan yönetiyor, “ türü söylemler…
ONBİR: Ereğli’de doğması ve bunun yerli kesim üzerindeki etkisi…
ONİKİ: Candan’ın “ Soy ismine uyarlanan” slogan ve başlıklar…
ONÜÇ: “Benden önceki vekil, başarılı olsaydı, benim burada ne iş vardı?” türü atıfları ve sarımsak ve kadim dost ile verdiği o masalsı örnekler…
ONDÖRT: Dönemin AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti teşkilatı ve bazı AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile uyumsuzluğu…