Zaman zaman halk otobüsünü kullanan bir kişi olarak, bindiğim bir otobüste yaşadığım manzarayı ve dün paylaşımımızın ardından gelen tepkiler üzerine bir kaç söz söylemeden edemeyeceğim.
Malumunuz Alaplı Halk Otobüsleri Başkanı Adem Durmuş ile ilgili dün paylaştığımız açıklamalar kamuoyundan olumlu-olumsuz ses getirdi.
Millet gerçekten dolmuş.
Yorumlar aktı adeta…
Tepkilerin haklı yönleri de var, haksız yönleri de…
Yalnız otobüs esnafı ile bazı yolcular arasında müthiş bir çatışma ve kırılma var. Bunu Halk otobüsü yetkililerinin süratli bir şekilde çözmesi gerekiyor.
Yaşanan ekonomik sıkıntıları da, bu konuya da çözüm bulmaları önemli.
Her şey o kadar kötü değil dedirttirecek ve yaşadığım bir olay; Otobüse, “Kucağında çocuğun, elinde bastonun ile dolu arabaya niye biniyorsun? Sıradaki boş otobüsü bekleyip binsene! …” diyerek sistem eden ve koltuğundan kalkmayan o nesil gitmiş, yerine “gel otur amca, buyurun abla, çocukla ayakta kalma” diyen özlenen nesil geri gelmiş. Abartısız 24 kişilik otobüsün 10 koltuğunda büyüklere yer gösterme sebebiyle ayaktakiler ve koltuktakiler yer değiştirdi.
Birde bunun üstüne üstlük bozuk parası kalmayan otobüs Kaptanı, 200 TL veren müşterisine, “Kartın yok mu senin? Git parayı bozdur, getir” demek yerine, aldığı parayı gidip bakkala bozdurup para üstünü müşteriye koltuğuna kadar gelip kendi teslim etti.
Bu kadar tahammülsüzlüğün ardından bu ortamı yaşatan o kaptanımız ve yolcularına selam olsun…

