Hukukta masumiyet karinesi diye bir kavram vardır.
Sayfalarca yapılacak analiz, saatlerce anlatılacak haberler vardır.
3-4 gündür ailemle şehir dışındayım…
Yine de Alaplı kamuoyunun nabzını tutuyorum. Tüm gelişmelerden an ve an bilgim var.
Gün içinde yazdığım köşe yazıma
Burdur’da ele geçirilen 36 kilo uyuşturucu olayını neden yazmadığıma yönelik yorumlar yapıldı, özelden arayanlar ve mesaj atanları da göz önüne alırsak İstanbul’dan bir yanıt verme zorunluluğu hissettim.
Buda gün içinde ikinci köşe yazımı yazmak gereksinim haline geldi.
Özellikle Alaplı menşei olduğu iddia edilen ve Burdur’da gerçekleşen uyuşturucu operasyonu, Alaplı’daki gazeteciler tarafından neden haber yapılmadı?
1- ÖNCELİKLE KONDURAMADIK.
Olay da ismi geçen Alaplı’lı esnafı iyi tanıyoruz. Adının böyle bir olayda geçmesini açıkçası kendisine konduramadık. Arkadaş kurbanı olduğunu düşünüyoruz, ya da ortada komplo bile olabilir.
2-ARAÇ ALAPLI ESNAFA AİT DEĞİL..
Operasyon yapılan araç Alaplı’lı esnafa ait değil. Kendi aracını bir süre önce satmış. Araç sattığı araca benziyor. Ama araç o araç değil.
3-SİGARA BİLE KULLANMIYOR.
Söz konusu esnaf sigara bile kullanmıyor. Kiminle bu operasyonu konuşsak, kimse inanmıyor, nitelim ihtimal vermiyor.
4-FOTOĞRAF FLU
Her şey çok flu. Ortada karmaşık şeyler var. Alaplı’lı esnafla ilgili elimizdeki doneler haber yapmak için bizi tatmin etmedi.
5- AİLE KARALANAMAZ…
Ortada ailesi hatta sülallesi topluma örnek olmuş, mütevazi bir yaşam yaşayan aile bireyleri var. Çoğu esnaf bir aile ve yine bir kalemde karalanmamalı..
6-NEDEN YAZMADIK?
Açıkçası “neden yazmadınız?” diye soranlara ben bu ailenin böyle bir zehir tacirciliği için de olduğuna yada olabileceğine inanmak istemiyorum. Yanlış hesabın bağdattan döneceğini umuyorum.
7-OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ…
Olayı ve yargılamayı sonuna kadar takip edececeğiz. Eğer hüküm giyerse -ki ihtimal vermiyorum.- Kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmeyeceğimizi, hiç bir zaman korkmadığımızı da özellikle belirtmek istiyorum…
YASİN ÖREN
13 Kasım 2025