1. Haberler
  2. Genel
  3. DANIŞTAY’DA RESSAM YILMAZ’I DUYGULANDIRAN TABLO…

DANIŞTAY’DA RESSAM YILMAZ’I DUYGULANDIRAN TABLO…

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DANIŞTAY’DA RESSAM YILMAZ’I DUYGULANDIRAN TABLO..

Alaplı’da 80 yıllık yaşamını sanata ve kültüre veren Ressam Aydın Yılmaz, Danıştay Başkanlığı ziyaretinde bir sürprizle karşılaştı.

ÖNCE ŞAŞIRDI, ARDINDAN DUYGULANDI.

Aynı zamanda Alaplı Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu Üyesi olan Yılmaz, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in misafirleri kabul ettiği toplantı odasında duvarda kendi imzasını taşıyan 4122 yaşındaki porsuk ağacı tablosunu görünce önce şaşırdı, ardından duygulandı.

KAYMAKAM KÖKSAL, BAŞKAN YİĞİT’E HEDİYE ETTİ.

Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan Danıştay başkanlık toplantı salonunda tabloyu Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal tarafından Başkan Yiğit’e hediye edildiğini ziyarette öğrenen Yılmaz, “Bugünlerde 81.nci yaş günümü kutluyorum. Alaplı Kent Konseyi Başkanı Gazeteci Yasin Ören’in daveti üzerine heyete dahil olarak ilk kez Danıştay’a geldim. Porsuk ağacı tablosu Alaplı Kaymakamlığımızdaydı. Soğulsun Kaymakamımız Selçuk Köksal tabloyu Danıştay Başkanımız Zeki Yiğt’e hediye etmiş. Kendisi de Danıştay’ın en güzel yerine koymuş. Eksik olmasınlar. Ben tabloyu Kaymakamlıkta biliyordum. Burada görmem beni ayrıca memnun etti.” İfadelerini kullandı.

ÖREN, “SALONDA TEK TABLO ALAPLI PORSUĞUYDU.”

Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören’de salonda bulunan tek tablonun Alaplı porsuğu olduğuna dikkat çekerek,

“Tanıtım ve kültür elçimiz olan Aydın hoca tablonun burada olduğunu bilmiyordu. Hatta toplantı odasına girdiğimizde tabloyu da fark etmemişti. Aydın hocamız tabloyu kaymakamlıkta biliyordu. Kendisine toplantı salonuna girdiğimizde, ‘Büyük salonda tek bir tablo var. Ona dikkatli baktınız mı?’ dedim. Dönüp baktı şaşırdı. Tablonun nasıl geldiğini kendisine izah ettim. Çok mutlu oldu memnun oldu. Duygulandı” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.